Vertalen


Vertalen is de meest diepgaande vorm van lezen.

G.G. Márquez

Een vreemde taal leren gaat verder dan de grammatica- en literatuurboeken. Als je een vreemde taal wilt leren, moet je zelf de wereld instappen en gaan proeven van de taal in het land waar ze gesproken wordt.

De taal begrijpen is één ding, de taal correct interpreteren is iets anders. Je moet niet alleen begrijpen wat gezegd wordt, je moet ook begrijpen wat bedoeld wordt. Een goede vertaler kan elke nuance in de brontaal correct omzetten in de doeltaal.


Vertalingen


Nederlands

Duits

Frans

Engels

Noors

Pools

RussischHet Talenkabinet vertaalt naast Duitse, Franse en Engelse teksten ook teksten in minder evidente talen: Pools, Russisch en Noors. Meestal vertalen we uit de vreemde taal in het Nederlands, maar voor vertalingen uit het Nederlands in een vreemde taal of opdrachten met andere talencombinaties zoekt het Talenkabinet voor u ook een oplossing. 

Elke vertaling wordt steeds nagelezen door een revisor.
Elke vertaalopdracht is anders. De prijs voor een vertaling hangt af van velerlei factoren: vakjargon, de talencombinatie, de lengte van de tekst, spoedvertaling, enz. Daarom wordt elke vertaling vooraf beoordeeld en krijg je van ons een duidelijke en vrijblijvende offerte. Zo weet je altijd waar je staat.De grenzen van onze taal zijn de grenzen van onze wereld.


L. Wittgenstein